Online PR Consultant / Content Marketing (jr.)

 • leiden, Netherlands

Online PR Consultant / Content Marketing (jr.)

Omschrijving

Link marketing (of ‘linkbuilding/content marketing/ online PR’) is een aparte tak van sport binnen online marketing. Ons team houdt zich bezig met het identificeren van kansen en mogelijkheden om de websites van gerenommeerde klanten online exposure te bieden en deze ‘mediageniek’ te maken.In begrijpelijk Nederlands: wij promoten de websites van onze klanten, omdat deze het verdienen om gepromoot te worden. Zo zien wij online PR anno 2018.

Wie zoeken wij?

Ter versterking van ons team van creatieve online marketing / PR consultants, zijn wij op jacht naar een getalenteerde en gepassioneerde outreach specialist / online PR consultant.

Het is een functie waar je de kans krijgt om je verder te ontwikkelen en mee te groeien in online marketing, communicatie en online PR.


Belangrijk is dat dat je leergierig bent, je moeiteloos kan verplaatsen in het perspectief van klant en media, uitstekende beheersing van de Nederlandse taal hebt en een tikje obsessief bent als het gaat om successen behalen. Naast doorzettingsvermogen en communicatieve kwaliteiten zal een gezonde dosis creativiteit je helpen om je doelen te bereiken.

De vraag die je jezelf stelt is niet ‘Zal ik de vermelding krijgen?’ maar ‘Hoe zal ik de vermelding krijgen?

Wat ga je doen?

Als outreach specialist / online PR consultant krijg je de verantwoordelijkheid voor verschillende klanten. Voor deze klanten bedenk je -samen met het team- creatieve campagnes, die je ook zelf uitwerkt.

Jij zorgt ervoor dat jouw campagnes de aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de klant dit merkt in rankings, maar ook in sales. Na afloop van de campagne meet je de resultaten, analyseer je de positie(s) in zoekmachines, en rapporteer je de resultaten naar de klant.

Als consultant zul jij het visitekaartje zijn van M4M. Daarom is het belangrijk dat je communicatief vaardig en sterk bent, kunt levelen en denkt vanuit de behoefte van de klant.


Een greep uit de dagelijkse werkzaamheden

 • Je werkt mee aan creatieve campagnes

 • Je krijgt eigen accounts én de verantwoordelijkheid om ze succesvol te maken

 • Je denkt mee over de optimale content strategie voor de website van je klant(en)

 • Draagt actief bij aan de contentstrategie van je klant en werkt deze uit met het team (denk bijvoorbeeld aan artikelen, onderzoeken, Whitepapers en Infographics)

 • Je gaat aan de slag met de handigste en nieuwste tools op het gebied van SEO

 • Je denkt actief mee over projecten tijdens onze wekelijkse brainstormsessie


Hoe jouw werkdag eruit ziet?

9:00 - Maandagochtend. Je bent net binnen en de koffie is al gezet. Even opstarten en kijken hoe het met jouw account is gegaan. Voor het weekend heb je namelijk een persbericht uitgestuurd en je bent wel benieuwd wat het heeft opgeleverd! YESS, RTLnieuws.nl heeft het bericht overgenomen! Snel contact opnemen met de redactie, want dat linkje naar de website van je klant zijn ze ‘vergeten’ ;) Even checken wat er verder is geplaatst en of er effecten zichtbaar zijn in de rankings.

10:15 - Een andere (telecom) klant van je heeft gebeld. Ze willen extra gas geven op de verkoop van de nieuwste Samsung Galaxy model. Aan jou de vraag om een mooie tekst te verzorgen voor de landingspagina.

Zo, die is klaar! Nog even wat suggesties en opmerkingen naar je contactpersoon en check!

12:00 - Bijna lunch! Maar eerst nog even een mailtje naar de webredactie van de Consumentenbond. Want je ziet daar een mooi overzicht van linkjes naar electronica winkels, waar jouw klant nog mooi tussen past. 

13:15 - Je collega vraag je even om hulp. Of je een artikel wil nakijken op spelling en stijl. Aardig als je bent doe je dit natuurlijk! Altijd leuk ook even tussendoor :)

14:00 -  In de middag even een korte brainstorm met het team. Hmmm...wat kunnen we voor jouw klanten en de andere klanten doen om online nog beter gevonden te worden?

15:45 - Zo, dat was een inspirerende sessie! Nog even naar buiten voor wat frisse lucht, en daarna weer lekker naar binnen om nog wat outreach te doen voor een andere klant van je, want die webpagina die ze hebben gemaakt over de nieuwste televisies...die verdient nog wel wat verwijzingen op Tech-blogs!

17:00 - De dag zit er weer bijna op! Nog even wat mailtjes naar je contactpersonen, de planning voor de rest van de week even doornemen. En klaar! De dag is weer voorbij gevlogen!Wat bieden we

Bij M4M werk je in het hartje van Leiden samen met 10 jonge en enthousiaste collega’s van wie de achtergronden sterk uiteenlopen. Binnen M4M willen we dat onze klanten versteld staan van onze resultaten en dit is dan ook het succes van onze organisatie. Daarom investeren we veel in jouw kennis, een productieve werkplek en een ontspannen werksfeer.

Er heerst een informele cultuur waarin successen gedeeld worden en waar we elkaar helpen om onze grenzen te verleggen. Online is onze gezamenlijke passie. We bieden je:

 • Een mooie kans om onder de vleugels van seniors mee te werken aan campagnes voor gerenommeerden klanten en zo de mogelijkheid om een unieke skill-set op te bouwen

 • Een marktconform salaris, gebaseerd op je kennis en ervaring

 • 25 vakantiedagen

 • Verse koffie, thee, fris en bier (vrijdagmiddag ;))

 • Een rustige en gezellige werksfeer

 • OV-vergoeding / kilometervergoeding

 • Werken met gerenommeerde opdrachtgevers uit verschillende sectoren

 • Uitstekende gear (iMac’s, Herman Miller stoelen, etc) om optimaal te werken;


Vereisten

Onze ideale kandidaat:

 • HBO / WO denkniveau
 • Overtuigingskracht: je bent een ‘master of persuasion’
 • Werkervaring in online marketing/PR opgedaan (het liefst bij een bureau) of heeft een achtergrond in online marketing/communicatie/PR/journalistiek
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Een natuurlijke neiging om anderen te enthousiasmeren
 • Creativiteit: je denkt ‘out of the box'
 • Nieuwsgierig: is doelgericht, doortastend en positief ingesteld
 • Maakt makkelijk contact met journalisten en de media
 • Is woonachtig in de Randstad of bereid om hier naartoe te verhuizen